Titanic ei uppoa!

Miksi tuo lausahdus tuntuu niin tutulta? Ai niin, Cato aivan unohti, että maailman valtiot jatkavat ympäristön tuhoamista tehden vain kosmeettisia toimia, vaikka jo nyt on maallikonkin helppo nähdä, minkälaista jäävuorta kohti maapallo on seilaamassa. Mutta ei se mitään, eihän Titanic edes huomaa jäävuorikosketusta.

Catosta näyttää siltä, että tahtoa asian hoitamiseen olisi suunnilleen koko maailmassa, mutta mitään ei voida tehdä, koska ei ole keisaria saati parlamenttia, joka voisi koko maapallon edestä päättää, että nyt ruvetaan saastedieetille. Ei ole mitään hyötyä, jos yksittäinen valtio korjaa toimintansa, se ei asialle tee mitään, kyseinen valtio saa palkakseen vain taloudellisen raunioitumisen. Kansainvälisellä sopimuksella asiaa on yritetty hoitaa, mutta eihän siitä tule mitään, kun kansallinen etu alkaa soittaa viulua niissä tanssiaisissa.

Cato rupeaisi maailman keisariksi, mutta hänellä ei ole edes yhtä tulevaisuuden raskasta risteilijää.  Tai ehkä Cato ei sittenkään rupeaisi keisariksi, sillä Cato on tasavaltalainen. Jotain tarttis kuitenkin tehdä.

Masinoikaa toisianne,

Cato